Kako počistiti tla, če imamo doma hišne ljubljenčke? ? ?

Če imaš hišne ljubljenčke, ki večino dneva preživijo zunaj na prostem, je vsakodnevno pometanje in čiščenje tal v stanovanju že vsakdanja rutina. Pri običajnem razlitju pijače ali hrane, je že dovolj uporaba vlažne krpe ali papirnate brisače, toda tedensko čiščenje ti bo pomagalo preprečiti, da bi se na tleh nabirala umazanija, dlake ipd.

Pri tedenskem čiščenju je pomembno, da predhodno očistiš prah, umazanijo ali dlako hišnih ljubljenčkov, da se izogneš širjenju in razpršitvi smeti. Poleg tega je pri rednem čiščenju pomembno, da ne uporabljaš mila/detergenta, ki za seboj pušča lepljive sledi, te pa posledično povzročijo še več umazanije.

Tvoja tla so verjetno narejena iz enega ali več naslednjih materialov: vinil, keramične ploščice, laminat ali les. Če imaš novejša lesena tla ali posebno površino, upoštevaj vsa garancijska navodila v zvezi z nego in čiščenjem.
Ne glede na moč umazanije, za dobro opravljeno delo niso potrebna močna in groba čistila.

Pri čiščenju tal je pomembno, da uporabiš čistilo, ki ne bo poškodovalo obstoječih površin ali površine talnega materiala. Simple Green All-Purpose Cleaner je odličen za čiščenje umazanije ali ostankov, ki jih za seboj puščajo hišni ljubljenčki. S Simple Green All-Purpose Cleanerjem talnih oblog ali površin ne boš poškodoval, kot bi jih lahko na primer s kisom ali kakšno drugo kislo kemikalijo. Poleg tega je nestrupen in biološko razgradljiv.
Simple Green All-Purpose Cleaner predstavlja varnejšo možnost čiščenja površin, kjer se igrajo otroci in hišni ljubljenčki.

Pomembno je tudi (še posebno pri lesenih površinah), da ne brišeš s preveč mokro krpo, saj to lahko povzroči, da tekočina pronica med spoji desk in posledično dvigne površino ali spodbudi rast plesni. Uporaba bombažne krpe bo ta postopek samo še pospešila in potisnila umazano vodo nazaj v vse razpoke, ki so prisotne na površini. Vlažna krpa iz mikrovlaken je dosti boljša izbira, saj vsrka umazanijo v svoja vlakna, namesto da jo razprši po celi površini.
😉

NAVODILA ZA ČIŠČENJE TALNIH POVRŠIN:

  1. Počisti (in pometi) tla, da odstraniš morebiten prah, umazanijo in ostale ostanke.
  2. Pripravi raztopino. Zmešaj Simple Green All-Purpose čistilo in vodo v razmerju 1:30 (npr. 10ml čistila in 3dl oz. 100ml čistila in 3L vode) in mešanico v spreju v sekcijah špricaj na tla. Uporabi vlažno krpo iz mikrovlaken.
  3. Pazi, da talne površine ne zmočiš preveč.
  4. Problematična in bolj umazana območja podrgni z mehko krtačko.
  5. Umazanijo ki ostane odstrani z vlažno krpo.
  6. Po končanem čiščenju posuši površino s suho krpo ali pusti, da se posuši na zraku.

Omenjeni izdelki

    No posts found!

Close Menu
×
×

Cart