Pogosta Vprašanja

V čem se čistila SIMPLE GREEN razlikujejo od ostalih sredstev za čiščenje?

Zgodba o Simple Green-u se je začela pred več kot 40 leti, veliko preden je postalo “moderno” oz. v skladu z zakonom, da so sredstva vse bolj okolju prijazna.
Koncentrat: ker se prodaja kot koncentrat, je Simple Green veliko bolj ekonomična rešitev, tako za gospodinjstvo kot za industrijo. Iz enega litra Simple Green koncentrata lahko brez problemov naredimo 10L okolju prijaznega čistila. Tukaj prihranite, tako denar kot prostor v shrambi.
Nestrupen: na trgovinskih policah preverite, koliko sredstev za čiščenje je nestrupenih. Zelo malo. Simple Green je varnejša alternativa vsem ostalim strupenim čistilom, belilom in topilom.
Biorazgradljiv: Simple Green se v okolju zlahka razgradi zaradi naravno prisotnih mikroorganizmov.
Vsestranski: Zaradi svoje vsestranske formule je varen za uporbo na vseh pralnih površinah.

Redčenje: Kako izmerim mešanico 1:1, 1:10, and 1:30 SIMPLE GREEN-a z vodo?

Razmerja redčenja so naša priporočila glede na določeno situacijo. Prva številka je čistilo, druga pa voda. S točno mešanico ni nujno, da boste dosegli perfektne rezultate.

  • 1:1 pomeni isti delež čistila, kot vode – 100ml čistila in 100ml vode.
  • 1:10 je enako kakor 100ml čistila in 1000ml (1L) vode. Ali pa 0,5L čistila z 5L vode
  • 1:30 je enako kakor 100ml čistila in 3L vode. Ali pa 250ml čistila z 7,5L vode.
Naše prazne pršilke so idealne za ustvarjanje mešanic, saj imajo na plastiki narisano merico za doziranje. Klikni tukaj.

Ali je SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner varen za uporabo v bližini hišnih ljubljenčkov?

Da, Simple Green All- Purpose Cleaner predstavlja varno uporabo tudi v bližini hišnih ljubljenčkov. Seveda pa je vseeno priporočamo zdravo pamet. V času čiščenja naj živali ne bodo na direktnem mestu čiščenja, prav tako pa je pomembno, da vedra oziroma posode z mešanico čistila nikoli ne pustiš v bližini hišnega ljubljenčka, saj lahko raztopino spijejo in tako razdražijo želodec in povzročijo diarejo.
Nasveti za čiščenje

Kje lahko uporabljam SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner?

Simple Green All-Purpose Cleaner se lahko uporablja na več kot 200 različnih površinah doma!
Nasveti za čiščenje

Ali lahko SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner uporabim v kuhinji?

SEVEDA! Zaradi svoje biorazgradljive formule in popolnoma nestrupenih lastnosti je uporaben za čiščenje in razmaščevanje posode, pribora, pečic, hladilnikov, umivalnikov, tako aluminijskih kot kromiranih površin, omar… 
Če je umazanija močnejša, se nanese Simple Green All-Purpose Cleaner (primerno razredčen) in pusti minuto, dve, da formula efektivneje reagira ter spere.
Simple Green ima pooblastilo s strani USDA (US Department of Agricultural) za uporabo v pridelavi hrane!
Nasveti za čiščenje

Ali lahko SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner uporabim v kopalnici?

Da, uporabi se ga za čiščenje keramike, fug, porcelana, umivalnikov, wc-ja, tuš kabine, pipe, stekla, ogledala… seveda različno razredčenega!
Nasveti za čiščenje

Lahko SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner uporabim za čiščenje avta?

Da, Simple Green All-Purpose Cleaner je razredčen z vodo primeren tako za zunanje dele avta kot notranje.
V notranjosti sredstvo lahko uporabite za čiščenje masti in umazanije na preprogah in sedežih ter njihovo dezodoriranje. 
Na zunanjem delu avta je sredstvo efektivno pri odstranjevanju masti, umazanije, oksidacije gume, insektov na steklu. Dobro očisti tudi žaromete, odbijače, feltne, pokrove, prikolice ter ostalo.
Seveda se na podlagi jakosti umazanije naredi primerno mešanico z vodo. Če je umazanija trdovratnejša, se nanese sredstvo in počaka minuto, dve, da formula efektivneje reagira.
Možno tudi pranje z visokotlačnim čistilcem!
Nasveti za čiščenje

Kaj pomeni biorazgradljivo?

To pomeni sposobnost bioloških snovi, zlasti bakterij, da razgradijo snov nazaj v elementarne sestavne dele. Biorazgradljivost je velikokrat omenjena v povezavi s substanco, ki je vir hranil organizmov v ekosistemu.

Katere so sestavine SIMPLE GREEN All-Purpose Cleanerja?

Simple Green All-Purpose Cleaner je mešanica vode, površinsko aktivnih snovi, omakalnega sredstva, emulgatorja, barve in vonja. Površinsko aktivne snovi dvignejo umazanijo iz površine, omakalna sredstva pomagajo prodreti, ter emulgator, ki umazanijo spremeni v raztopino, katero se nato izpere.

So SIMPLE GREEN čistila narejena na vodni osnovi?

Simple Green čistila so zgrajena na vodni osnovi.

Zakaj je med drugimi pakiranji SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner 1L pakiran v spreju, če ga je bolje uporabljati v mešanici?

Naše pakiranje v spreju je visoke kvalitete, za večkratno uporabo, ter ustrezno označeno za uporabo/razredčitev Simple Green-a.
Ob prvem nakupu Simple Green All-Purpose Cleanerja v spreju je najbolj ekonomično, da se koncentrat prelije v prazno, čisto embalažo (plastenko npr.) in nato nazaj v spreju naredi mešanico koncentrata + vode (kot je predpisano v navodilih).

Druga opcija pa je, da imate doma še eno prazno pršilko (spray), kjer boste naredili mešanico.
Če je nimate, jo imamo mi. In to z merico doziranje!

Lahko SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner uporabim v visokotlačnem čistilcu?

Seveda! Simple Green All-Purpose Cleaner zelo dobro opravi delo v visokotlačnem čistilcu. Pa tudi v čistilcu za tla, preproge, v parnih sesalcih…
Uporabi se ga lahko za čiščenje vozil, betona, zunanje obloge stavb, pohištva na terasi in še in še…
Predvidena mešanica koncentrata in vode za v visokotlačni čistilec je od 1:20 do 1:30.

Ali lahko SIMPLE GREEN All-Purpose Cleaner uporabim kot sredstvo za pranje umazanega perila?

Seveda, Simple Green All-Purpose Cleaner se uporabi kot dodatek k pranju oziroma se ga predhodno nanese na mastne ali močno umazane dele perila.
Nasveti za čiščenje

Omenjeni Izdelki

Simple Green All-Purpose Cleaner
Crystal Simple Green
Extreme Simple Green
Close Menu
×
×

Cart