Pogosta Vprašanja

V čem se SIMPLE GREEN razlikuje od ostalih sredstev za čiščenje?

Zgodba o Simple Green-u se je začela pred več kot 40 leti, veliko preden je postalo “moderno” oz. v skladu z zakonom, da so sredstva vse bolj okolju prijazna.
Koncentrat: ker se prodaja kot koncentrat, je Simple Green veliko bolj ekonomična rešitev, tako za gospodinjstvo kot za industrijo.
Nestrupen: na trgovinskih policah preverite, koliko sredstev za čiščenje je nestrupenih. Zelo malo. Simple Green je varnejša alternativa vsem ostalim strupenim čistilom, belilom in topilom.
Biorazgradljiv: Simple Green se v okolju zlahka razgradi zaradi naravno prisotnih mikroorganizmov.

Ali lahko SIMPLE GREEN Original uporabim kot sredstvo za pranje umazanega perila?

Seveda, Simple Green Original se uporabi kot dodatek k pranju oziroma se ga predhodno nanese na mastne ali močno umazane dele perila.

Ali lahko SIMPLE GREEN Original uporabim v kuhinji?

Brez problemov. Zaradi svoje biorazgradljive formule in popolnoma nestrupenih lastnosti je uporaben za čiščenje posode, pribora, pečic, hladilnikov, umivalnikov, tako aluminijskih kot kromiranih površin, omar… 
Če je umazanija močnejša, se nanese Simple Green (primerno razredčen) in pusti minuto, dve, da formula efektivneje reagira.
Simple Green ima pooblastilo s strani USDA (US Department of Agricultural) za uporabo v pridelavi hrane!

Ali lahko SIMPLE GREEN Original uporabim v kopalnici?

Da, uporabi se ga za čiščenje keramike, porcelana, umivalnikov, wc-ja, tuš kabine, pipe, stekla, ogledala…

Lahko SIMPLE GREEN Original uporabim za čiščenje avta?

Da, Simple Green Original je razredčen z vodo primeren tako za zunanje dele avta kot notranje.
V notranjosti sredstvo lahko uporabite za čiščenje masti in umazanije na preprogah in sedežih ter njihovo dezodoriranje. 
Na zunanjem delu avta je sredstvo efektivno pri odstranjevanju masti, umazanije, oksidacije gume, insektov na steklu. Dobro očisti tudi žaromete, odbijače, feltne, pokrove, prikolice ter ostalo.
Seveda se na podlagi jakosti umazanije naredi primerno mešanico z vodo. Če je umazanija trdovratnejša, se nanese sredstvo in počaka minuto, dve, da formula efektivneje reagira.
Možno tudi pranje z visokotlačnim čistilcem!

Katere so sestavine SIMPLE GREEN-a?

Simple Green je mešanica vode, površinsko aktivnih snovi, omakalnega sredstva, emulgatorja, barve in vonja. Površinsko aktivne snovi dvignejo umazanijo iz površine, omakalna sredstva pomagajo prodreti, ter emulgator, ki umazanijo spremeni v raztopino, katero se nato izpere.

Zakaj je med drugimi pakiranji SIMPLE GREEN Original pakiran v spreju, če ga je bolje uporabljati v mešanici?

Naše pakiranje v spreju je visoke kvalitete, za večkratno uporabo, ter ustrezno označeno za uporabo/razredčitev Simple Green-a.
Ob prvem nakupu Simple Green-a v spreju je najbolj ekonomično, da se koncentrat prelije v prazno, čisto embalažo (plastenko npr.) in nato nazaj v spreju naredi mešanico koncentrata + vode (kot je predpisano v navodilih).

Lahko SIMPLE GREEN Original uporabim v visokotlačnem čistilcu?

Seveda! Simple Green zelo dobro opravi delo v visokotlačnem čistilcu.
Uporabi se ga lahko za čiščenje vozil, betona, zunanje obloge stavb, pohištva na terasi in še in še…
Predvidena mešanica koncentrata in vode za v visokotlačni čistilec je od 1:20 do 1:30.

Close Menu